Terug naar de nieuwsbrief.

Tafeltennis, Harry Potter (de films én de boeken), op stap met vrienden en vriendinnen, maar vooral muziek maken (dwarsfluit en basgitaar) – dát zijn de passies van Leoni van Sloten (25) in een notendop. Dat ze daarnaast ook nog eens een onmisbare schakel binnen Fa-Brik is, zou je bijna vergeten.

Leoni is sinds 2015 betrokken bij Stichting Goed Werk! en Fa-Brik. Eerst als stagiaire en nu al weer ruim een jaar als parttime administratief medewerker. Bastiaan: ‘Leoni heeft in deze periode grote stappen gezet. Wij kunnen haar inmiddels echt niet meer wegdenken uit onze organisatie.’

Toen Leoni begon aan haar stage, deed zij de opleiding tot medisch secretaresse aan het Rea-college. ‘In mijn huidige baan doe ik natuurlijk niets met die medische kant. Dat vind ik niet zo erg, want mijn werkzaamheden bij Fa-Brik zijn interessant en uitdagend genoeg. Ik vond het vooral in het begin heel fijn dat ik mij de taken op mijn eigen tempo eigen kon maken. Er wordt nooit druk op mij uitgeoefend en Bastiaan en Eric zijn erg geduldig, ze vinden het geen punt om iets nog een keer extra uit te leggen.’

Leoni is de afgelopen jaren veel zelfverzekerder en opener geworden: ‘De positieve ervaringen bij Fa-Brik hebben ervoor gezorgd dat ik meer vertrouwen heb in mijn eigen kunnen, ik weet nu dat ik veel meer kan dan ik dacht. En soms is het natuurlijk gewoon wel hectisch, zoals op iedere werkvloer. Maar ik heb ook geleerd af en toe nee te zeggen, dat is voor mij een waardevolle les.’

Op de vraag wat ze het leukst vindt aan haar werk, antwoordt ze lachend: ‘Het versturen van facturen, zien wat er per week binnenkomt.’ Maar daarna: ‘Nee, eigenlijk vind ik de sfeer binnen Fa-Brik en het team het leukst aan mijn baan. Iedereen is betrokken. Je kunt hier alles bespreken, qua werk maar ook privé. Het is fijn om deel uit te maken van zo’n team en te zien hoe het bedrijf groeit: nieuwe klanten, nieuwe collega’s en binnenkort een nieuw kantoor.’

Terug naar de nieuwsbrief.