Na een jarenlange samenwerking op het gebied van social return vanuit Stichting Goedwerk zijn Eric en Bastiaan opnieuw actief voor de Friese gemeente Smallingerland. Sinds afgelopen najaar treedt Fa-Brik op als adviserend jobcoach. Gerard Hoekstra van de gemeente Smallingerland vertelt over deze samenwerking.

“Sinds de inwerkingtreding van de Participatiewet op 1 januari 2015 is er geen instroom meer in de Wajong en moet de gemeente deze doelgroep begeleiden. Gemeentes moeten ervoor zorgen dat er genoeg passend werk en begeleiding is. Hier hadden wij nog maar weinig ervaring mee, omdat het UWV voorheen verantwoordelijk was voor Wajongers. Het was best een puzzel om dit traject op een goede manier vorm te geven, waarbij we onder meer werden geconfronteerd met een stukje jobcoaching die wij niet zelf bieden. Wij wilden die jobcoaching graag uitbesteden aan een externe partij, zonder gelijk alle controle en sturing kwijt te zijn.

Om dat probleem te tackelen zijn wij met Fa-Brik in gesprek gegaan. Bastiaan begeleidt kandidaten tijdens de eerste drie maanden van een proefplaatsing. Daarna adviseert hij ons over eventuele verdere jobcoaching en over de aanvraag van de loonwaarde. Soms is de strekking van zijn advies dat verdere jobcoaching niet nodig is, een andere keer raadt hij aan om een vinger aan de pols te houden of bijvoorbeeld de thuissituatie van de kandidaat in de gaten te houden. Op basis van het adviesrapport gaan wij op zoek naar een passende jobcoachingsorganisatie, die wij briefen naar aanleiding van de bevindingen van Fa-Brik. Oftewel: ‘Deze kandidaat heeft baat bij zoveel uur begeleiding en houdt daar en daar rekening mee.’

Deze constructie blijkt in de praktijk erg goed te werken. We kenden Bastiaan en Eric natuurlijk al, dus we hadden al wel vertrouwen in de samenwerking. Zij kunnen duidelijk overbrengen wat er wel en niet nodig is en het is altijd prettig om met hen te sparren: ‘Hier lopen wij tegenaan, hoe denken jullie daarover?’ Doordat Fa-Brik objectief en onpartijdig is, geeft deze aanpak ons grip en controle, precies waar we naar op zoek waren.
Een ander pluspunt van Fa-Brik is dat de lijnen heel kort worden gehouden. Na een gesprek met een kandidaat en werkgever belt Bastiaan ons gelijk op. Die komt dan langs voor een kop koffie en overleg. Die duidelijkheid is voor alle betrokkenen prettig: voor ons, maar ook voor de kandidaat en werkgever voor wie zo’n nieuwe werksituatie toch vaak ook spannend is.”

Bent u ook op zoek naar adviserende jobcoach voor uw gemeente? Neem contact met ons op en we bespreken graag de mogelijkheden met u!